Musikere

Read in english

Musikerne i Gjertruds Sigøynerorkester har en vidspent bakgrunn. Alle er profesjonelle, utdannede musikere med erfaring fra ulike musikalske fagfelt.

Gjertrud Økland (fiolin) er primus motor og prímás (ungarsk for musikalsk leder) i Gjertruds Sigøynerorkester. Hun er fiolinist i Stavanger symfoniorkester, men har en frodig frilanskarriere på si’. Mottok Mølsterprisen 2018.

Georg Reiss (klarinett, tárogató) regnes som en av Norges bredeste klarinettister. Han er klassisk utdannet, men er like mye en jazzmusiker eller utøver av all verdens folkemusikk så sant den kan spilles på klarinett. Han har levd som frilansmusiker siden han gikk ut av NMH i 1982, og det er i seg selv en prestasjon.

Du kan oppleve Georg Reiss i såpass forskjellige sammenhenger som Magnolia Jazzband, Gjertruds Sigøynerorkester, Streif, SyrinEnsemblet, Ophelia Orchestra, din datters bryllup eller din egen begravelse.

Tom Karlsrud (trekkspill) bor i Aurland og arbeider som frilansmusiker, musikkskolerektor og daglig leder i Lærdal musikkproduksjon. Han har bl.a. samarbeidet med en rekke folkemusikkutøvere.

Pål Thorstensen (kontrabass) er frilansmusiker i Risør, med solid bakgrunn innen jazz (bl.a. Moose Loose) og folkemusikk (bl.a. Oslo Tangoforening, Balkansemblet), og spiller for tida bl.a. i den nordnorske visegruppa Boknakaran.

Trond Villa (bratsj) er kanskje mest kjent som folkrock og balkanfiolinist fra tida som frilansmusiker (bl.a. Folque, Folk og rackare, Balkansemblet). Han bor i Sauherad I Telemark og arbeider i kulturskolen, men har fortsatt en allsidig frilansvirksomhet.

Helene Waage (cello, sang) er frilansmusiker og bor i Sauherad i Telemark. Hun har deltatt i en rekke prosjekter med musikere og kunstnere innen ulike genre, og har særlig samarbeidet mye med norske folkemusikere, bl.a. i folkemusikk­trioen Glima.

Ernest Bangó (cimbalom) bor i Budapest og har spilt med flere av de fremste sigøyner­kapellene i Ungarn, bl.a. med Roby Lakatos. Han har turnert over store deler av verden og også vært solist med flere internasjonale symfoniorkestre.