Reviews

«…låter som en sigøynersk storm når de trår til. Fort og heseblesende, med fingerferdigheter som enhver sjonglør måtte misunne dem. Men i nesteøyeblikk låter de smektende og innsmigrende, så tilhørerne sjarmeres i senk. Med to ungarere, fem nordmenn og musikk fra Russland, Ungarn og Romania utgjør de en feiende frisk flernasjonal gjeng som presenterer musikken sin med masse humør, samtidig som de tar oppgaven særdeles alvorlig.»
– OLAV GRAASVOLD I VARDEN, 15.03.2012, ETTER CD-LANSERINGSKONSERT PÅ IBSENHUSET, SKIEN.

”Haugesundske Gjertrud Økland og hennes orkester laget et trøkk og en slik stemning i lokalet at det kun var å gi seg ende over. Med øst-europeisk musikk, fra Russland, Romania og Ungarn tok de den fullpakkede salen med storm – og orkan i kastene. Heftig, heftig.”
– SVEIN O. HANSEN, KARMSUND, 31.10.2008, ETTER KONSERT UNDER KULTURNATT, HAUGESUND.

”Vill, vakker, lekende, temperaments¬full, melankolsk og lengtende”. Slik beskrives sigøynermusikken, og slik låt også tonene som Gjertruds sigøyner¬orkester tryllet fram for en fullsatt foajé i Stavanger konserthus i går.”
– ROGALANDS AVIS 15.10.2007, ETTER KONSERT I STAVANGER KONSERTHUS.

”Det var en deilig samspilt gjeng som sprudlet av musikkglede. Det var et ensemble som spilte denne spesielle og spennende musikken mye bedre enn orkestre vi som turist har hørt når vi har vært på besøk i Øst-Europa.”
– BODVAR LOTSBERG I ØSTLENDINGEN, 27.10.2000, ETTER KONSERT PÅ ELVARHEIM I ELVERUM.

”… en gjeng som musiserte noe aldeles medrivende intenst, følsomt og teknisk overdådig… ”
– FEDRELANDSVENNEN, 17.11.1999, ETTER KONSERT I MUSIKKENS HUS, KRISTIANSAND.

”Av og til føltes det som om det var et helt symfoniorkester på scenen, men Gjertruds Sigøynerorkester består kun av seks musikere.”
– SØRNETT, 17.11.1999, ETTER KONSERT I MUSIKKENS HUS, KRISTIANSAND.

”Det haglet med superlativer etter konserten. En representant for fag¬foreningen takket for «magisk musikk fra magiske venner, en musikk som ikke kjenner noen grenser.”
– SVALBARDPOSTEN, 7.11.1997, ETTER KONSERT I DET RUSSISKE GRUVEARBEIDER¬SAMFUNNET I PYRAMIDEN.

”Lytt og bli glad.”
– ASKER OG BÆRUM BUDSTIKKE, 27.10.97, ETTER KONSERT PÅ MUSIKKFLEKKEN I SANDVIKA.

”Gjertrud Økland er verken psykolog eller psykiater. Likevel kan hun løfte sine klienter fra sorgtung depresjon til jublende latter og applaus i løpet av fem minutter. De 350 tilskuerne fikk en leksjon i østeuropeisk sigøynermusikk de neppe glemmer den første uken. Stykkene har stort sett det til felles at de begynner mørkt og smektende sentimentalt for så å stige i tempo til det feiende ekstatiske før det hele ender PANG! Presist midt i fleisen på tilhøreren.”
– BERGENS TIDENDE, JUNI 1993, ETTER KONSERT UNDER FESTSPILLENE I BERGEN.