Rom i herberget

⟵ VIEW ALL PROJECTS

– med Solfrid Molland, ”Rom-kor” og gatemusikere

ROM I HERBERGET er en annerledes julekonsert som løfter fram julens egentlig budskap om å gi husrom, hjerterom og medmenneskelighet. Sangeren Solfrid Molland og Gjertruds Sigøynerorkester inviterer inn gatemusikanter og sangere fra romfolket til å delta på konsertene. Sammen formidler de julens budskap varmt og inderlig, men også med sigøynernes medrivende livsglede.

Solfrid Molland har tidligere samarbeidet med gatemusikanter med rom-opprinnelse i konserter og på CD. Sammen med Gjertruds Sigøynerorkester har dette blitt videreutviklet til en annerledes og svært stemningsfull julekonsert. Ungarsk, rumensk og norsk tradisjonsmusikk knyttet til julens budskap og de reisendes musikk formidles med lidenskap, sårhet og vemod. Julebudskapet og historien om et fattig par som mangler husrom veves varsomt inn i vår egen tid.

Lokale gate-musikanter og sangere inviteres med på noen nummer på hvert spillested. Fattige tilreisende rom inviteres via Bymisjonen inn som hedersgjester og som sangere på ett fellesnummer, sigøynerhymnen Djelem, djelem.

Konsertene gjennomføres vanligvis i samarbeid med Kirkens bymisjon på spillestedene og har vært arrangert årlig siden 2015. Publikum har vært dypt grepet og berørt og forteller at julebudskapet har fått en ny dimensjon for dem etter denne konsertopplevelsen.