Nordisk Sigøyner

«Pirrer kolossalt. Du skal være bra sidrumpa og rimelig fiendtlig innstilt for ikke å bli revet med (…) Her er lidenskap, enten det er høyintensive rytmer eller smertefull melankoli. Kort sagt et knallalbum!»
– PER IVAR HENRIKSBØ I GUDBRANDSDØLEN, 19.04.2012, OM «NORDISK SIGØYNER» – TERNINGKAST 5.

«Store følelser, hurtige temposkifter og grasiøst spill er en kort oppsummering av «Nordisk sigøyner». Gjertruds Sigøynerorkester (…) imponerer med et fascinerende samspill som kan ta pusten fra en hver.»
– VERONIKA SØRUM I ADRESSEAVISEN, 18.04.2012, OM «NORDISK SIGØYNER» – TERNINGKAST 5.

«Stemningen spenner fra det stille til det ville, fra vemod til jubel. (…) Herlig, herlig, alt sammen.»
– GEIR HOVENSJØ I ØSTLENDINGEN, 17.04.2012, OM «NORDISK SIGØYNER» – TERNINGKAST 5.

«Resultatet er stødig, sårt og energisk.»
– ROLV CHRISTIAN TOPDAHL I STAVANGER AFTENBLAD, 15.04.2012, OM «NORDISK SIGØYNER».

«På denne plata viser musikerne at de mestrer sjangeren til fulle. Det er nydelig reint og presist, uten å miste intensitet i følelsene, som jo skal flomme.»
– MARIANNE LYSTRUP I VÅRT LAND, 12.04.2012, OM «NORDISK SIGØYNER».

«Siden 1989 har denne gjengen drevet kulturell brubygging.(…)På denne plata viser musikerne at de mestrer sjangeren til fulle. Det er nydelig reint og presist, uten å miste intensitet i følelsene, som jo skal flomme. Enten det er rumensk, ungarsk eller russisk tradisjonsmusikk, det er framført på en måte som gjør at vi er glade for at disse musikerne har gjort det til en oppgave å bygge disse bruene.»
– MARIANNE LYSTRUP I VÅRT LAND, 12.04.2012, OM «NORDISK SIGØYNER».

«Velklinkende ambassadører. Du vil «kjenne» musikken likevel. Den berører. Selvsagt også fordi den blir fremragende framført.»
– HELGE OTTESEN I VARDEN, 04.04.2012, OM «NORDISK SIGØYNER» – TERNINGKAST 5.

«I enda større grad enn tidligere går de til kjernen av sin utvalgte musikktradisjon, og utviser en lidenskap til musikken som slår virtuose gnister.»
– MODE STEINKJER I DAGSAVISEN, 03.04.2012, OM «NORDISK SIGØYNER.

«Gjertrud Økland og hennes kolleger leverer musikk som er innsmigrende og romantisk så vel som virtuos, kraftfull og energisk.(…) «Nordisk sigøyner» understreker at dette er en gjeng feinsschmeckere som har musikken godt under huden.»
– ANNE-LISE SURTEVJU I TELEMARKSAVISA, 03.04.2012, OM «NORDISK SIGØYNER» – TERNINGKAST 5.

«Den sjette CD-en er en perle, levert av meget dyktige musikere (…)Spillestilen er helt unik og platen framstår som meget autentisk. Med forbausende temposkiftninger kommer både livslysten og melankolien fram.»
– PAULA BJERTNES I HAMAR ARBEIDERBLAD, 27.03.2012, OM «NORDISK SIGØYNER» – TERNINGKAST 6.