«Alt er vittig, vakkert og fenomenalt godt spilt, og det er velsignet upretensiøst, til tross for all den historien Asheim lekent setter i bevegelse.»
– ERLING SANDMO I MORGENBLADET, 21.01.2011,
OM MAZURKA – REMAKING CHOPIN.
«NRKs anmeldere av klassisk musikk har avsagt sin dom: Her har du årets ti beste plater, med blant andre Sigurd Slåttebrekk, Leif Ove Andsnes og Gjertruds Sigøynerorkester! […] En stivnet klassisk tolkning av klassisk musikk er fremherskende i dag. Brudd med denne bør derfor uten videre applauderes. Er bruddet til og med rørende, som her, er grunnen til applaus desto større.»
– AFTENPOSTEN, 09.12.2010, OM MAZURKA – REMAKING CHOPIN.
«Resultatet er en uvanlig fargesterk blanding av det man muligens kan kalle sigøynersk melankoli, europeisk dannet romantikk og nordisk friimprovisatorisk nytelse.»
– ASTRID KVALBEIN I AFTENPOSETN, 25.10.2010, OM MAZURKA – REMAKING CHOPIN – TERNINGKAST 5.
«For en god ide, og for noen flotte øyeblikk!»
– STÅLE WIKSHÅLAND I DAGBLADET, 22.10.2010, OM MAZURKA – REMAKING CHOPIN – TERNINGKAST 4.
«Dette er Asheim på sitt beste.[…] Det eksperimenterende samarbeidet med Gjertruds sigøynerorkester er det all grunn til å merke seg. Også hvor idiomatisk og autentisk dette orkesteret er i stand til å spille. Bare sammenlign med sigøynerorkestre i Budapest eller Heviz neste gang du er på kurbadopphold!»
– ARNFINN BØRYGG, STAVANGER AFTENBLAD, 11.10.2010, OM MAZURKA – REMAKING CHOPIN – TERNINGKAST 5.
«Med hjelp av sigøynerorkesteret, bearbeider han dem med en samtidskomponists øre for detaljer og kontraster og improviserer over dem lekende som en folkemusiker og introvert som en jazzartist.[…] For Asheim er dette en vellykket, kreativ komposisjonsøvelse som også åpner opp for lytteren uroen i det melankolske i originalene.»
– HELGE OLSEN, BERGENS TIDENDE, 06.10.2010, OM MAZURKA – REMAKING CHOPIN – TERNINGKAST 5.
«De går løs på Chopin med alle knep. På noen av kuttene gjenkjennes melodien bare så vidt, her er det bokstavelig talt fritt spillerom. Impulser fra sigøyner- og balkanmusikk dominerer. Her regjerer stillhet og bråk, kontraster og villskap.»
– GEIR HOVENSJØ, ØSTLENDINGEN, 05.10.2010, OM MAZURKA – REMAKING CHOPIN – TERNINGKAST 5.
«Resultatet er oppsiktsvekkende. Du hører hele tiden at de kjente tonene og vendingene til Chopin ligge under, men samtidig er det tilføyd noe helt nytt. Det er heller ikke anvendt noe jåleri med å «folkeliggjøre» Chopin på noe vis. Her er det ganske enkelt snakk om å la musikken tale sitt eget språk og utvikle improvisasjon og tolking underveis.[…]Absolutt vellykket!»
– KJELL MOE, KULTURSPEILET, 04.10.2010, OM MAZURKA – REMAKING CHOPIN.